Πρωτοβουλίες Αραχωβίτη για την πυροσβεστική ετοιμότητα του νομού

Araxovitis Stavros

Araxovitis Stavros

Συνάντηση με τον αναπληρωτή γενικό γραμματεία του υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτο Φιλιππάκο πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, το Σάββατο 30 Μαΐου στo Γύθειο, όπου και έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με θέματα πολιτικής προστασίας του νομού.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της επάρκειας και της κατανομής, αλλά και της καταλληλότητας των μέσων πυρόσβεσης. Πάνω στο θέμα αυτό, ο κ. Φιλιππάκος μετέφερε τις πρόσφατες εμπειρίες που αποκόμισε από τις αυτοψίες του στις υπηρεσίες που επισκέφθηκε. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των εργατών γης και καταγράφηκε η βούληση για εξεύρεση λύσης.

Εξάλλου, την Πέμπτη 4 Ιουνίου, ο κ. Αραχωβίτης πραγματοποίησε επίσκεψη στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος στην Αθήνα, όπου υπήρξε συνάντηση με τον υπαρχηγό του Σώματος κ. Ιωάννη Καρατζιά. Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση σχετικά με θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Λακωνίας και τους εργαζόμενους σε αυτές.

Ο κανονισμός μεταθέσεων, η αναβάθμιση της ΠΥ Σπάρτης και η επαναλειτουργία του αεροδρομίου για τη στάθμευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα των μικρών πυροσβεστικών αεροσκαφών ήταν ορισμένα από τα θέματα της συζήτησης. Υπήρξε δέσμευση ότι τα θεσμικά ζητήματα θα επιλυθούν γιατί είναι δίκαια και χρονίζουν, ενώ όσα έχουν οικονομικό κόστος εξετάζονται και επιλύονται βάσει και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης. Τέλος, παραδόθηκε σχετικό υπόμνημα με την καταγραφή των θέσεων της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας.