Πρωτοβουλίες Αραχωβίτη για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο: Στη Σπάρτη σύντομα ο υπουργός Πολιτισμού

Χθες Τρίτη 1η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Αριστείδη Μπαλτά και τον διευθυντή του γραφείου υπουργού Παναγιώτη Δούρο. Στη συζήτηση που ακολούθησε κυριάρχησε το θέμα της δημιουργίας νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στη Σπάρτη, ένα ζήτημα που αποτελεί πάγιο και καθολικό αίτημα του νομού μας.

Αρχικά παρουσιάστηκε το χρονικό των ενεργειών και των παρεμβάσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και διάφορους πολιτικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς. Ακολούθησε συζήτηση για την πολιτισμική, τουριστική και οικονομική αναβάθμιση του τόπου μας που συνεπάγεται η ανέγερση του νέου μουσείου. Το υπουργείο αναγνώρισε τη σπουδαιότητα και τη σημασία ενός τέτοιου έργου και σύντομα ο κ. Μπαλτάς θα επισκεφθεί τη Σπάρτη προκειμένου να ξεναγηθεί στο χώρο του Χυμοφίξ και να συναντηθεί με τους τοπικούς φορείς.

Τέλος, χθες το πρωί, ο κ. Αραχωβίτης παρευρέθη σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, όπου διαπιστώθηκε σε πρώτη φάση πως το έργο ανέγερσης του νέου μουσείου είναι εφικτό να ενταχθεί στις δράσεις που χρηματοδοτούνται από το «πακέτο Γιουνκέρ».