Πρωτομαγιά: Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μαΐου στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας

Η Πρωτομαγιά, ημέρα-ορόσημο για τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνία των πολιτών, υπενθυμίζει με εμφατικό τρόπο πως όλα κατακτήθηκαν και τίποτε δεν χαρίστηκε.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά έχει μεταφερθεί ως αργία για την Τρίτη 4 Μαΐου οι απεργιακές κινητοποιήσεις ωστόσο θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6/5. Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκονται το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ουσιαστικά την κατάργηση του 8ωρου, απώλεια εισοδημάτων των εργαζομένων, αλλαγή του πλαισίου για τις υπερωρίες και γενικότερα τα εργασιακά ζητήματα. Από τα αιτήματα δεν λείπει η ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.

Όσων αφορά στη Λακωνία η συγκέντρωση των απεργών θα γίνει στη Σπάρτη στις 10.30′ το πρωί της Πέμπτης 6/5 στο προαύλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, με τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Σε 24ωρη παλλακωνική απεργία καλούν η ΑΔΕΔΥ Λακωνίας, το Σωματείο Οικοδόμων Σπάρτης, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λακωνίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, η Ομάδα Γυναικών Λακωνίας, η ΕΛΜΕ Λακωνίας, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας και η διοικούσα επιτροπή του αντίστοιχου συλλόγου δήμου Σπάρτης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας “Ο Πλήθων”.

Ανακοινώσεις στήριξης στις κινητοποιήσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς έχουν επίσης εκδώσει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου.