Πρόγραμμα για προσλήψεις 6.000 ανέργων

karta anergias

karta anergias

Νέο πρόγραμμα με το οποίο θα επιδοτηθούν επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για την πρόσληψη 6.000 ανέργων, ηλικίας από 25 έως 65 ετών, πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα από τον ΟΑΕΔ, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Με την υπουργική απόφαση αυξάνεται από τις 5.000 στις 11.000 ο αριθμός των ωφελουμένων, μετά το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε τον περασμένο μήνα, όταν οι προσφερόμενες 5.000 θέσεις του προγράμματος εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος είναι συνολικού προϋπολογισμού 59,4 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, στον οποίο έχουν προβλεφθεί ανάλογες πιστώσεις.

Η επιχορήγηση που θα δίνεται στις επιχειρήσεις ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα για τον κάθε ωφελούμενο. Για τους ωφελούμενους, η επιδότηση θα ανέρχεται σε 450 ευρώ τον μήνα, ενώ η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι έως 12 μήνες.

Όσοι επιλεγούν θα πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ, σε ατομικό σχέδιο δράσης. Ακόμη, θα πρέπει να είναι έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα. Τέλος, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους.

πηγή: amna.gr