Πρόεδρος του Περιφερειακού ο Χαράλαμπος Σκούρος

Perifereiako Symvoulio

Perifereiako Symvoulio

«Οι αιρετές Περιφέρειες αποτελούν βαθύτατα πολιτικές δομές οι οποίες απέδειξαν ότι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας», ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη συνάντησή του με τους αντιπεριφερειάρχες και τους περιφερειακούς συμβούλους της νέας περιφερειακής αρχής την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου.

«Διεκδικούμε με αποτελεσματικό τρόπο πρωταγωνιστική θέση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο επίπεδο της χώρας και μια εξίσου ισχυρή θέση στην Ευρώπη των Περιφερειών», σημείωσε ακόμη, για να προσθέσει πως «δεν είμαστε αντίπαλοι των εκπροσώπων μας στο ελληνικό κοινοβούλιο και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους όσους έχουν ακόμη φοβικά σύνδρομα».

Ο κ. Τατούλης στάθηκε ιδιαίτερα στην ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας για την κατάρτιση και εφαρμογή του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού και το συσχετισμό με τη νέα προγραμματική περίοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα έχουν ενισχυμένο ρόλο στη διαχείριση των κονδυλίων της οι Περιφέρειες, δεδομένης, όπως είπε, και της αποτελεσματικότητας που επέδειξαν.

Αναφερόμενος στην Ένωση Περιφερειών, σημείωσε ότι «η ΕΝΠΕ αποτελεί καθαρά πολιτικό όργανο και όχι συνδικαλιστικό, και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση θεσμικών πλαισίων δημοκρατικής διαδικασίας».

«Πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες συμπεριφορές και διαδικασίες, καθώς και να ορθώσουμε τη φωνή της υπευθυνότητας απέναντι στο λαϊκισμό», συνέχισε ο περιφερειάρχης και έθεσε τις αρχές της συλλογικότητας, της αποτελεσματικότητας, της εργατικότητας, της ανιδιοτέλειας και της μεγιστοποίησης οφέλους των πολιτών, ως τα βασικά εργαλεία στα οποία επένδυσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας της και στα οποία θα βασιστεί και τη νέα περίοδο.

Εκτίμησε επίσης πως η χώρα χρειάζεται νέες ιδέες «και πρέπει να απαλλαγεί από τα βαρίδια και από συστήματα ιδεοληψιών που τόσο μας ταλαιπώρησαν», υπογραμμίζοντας ακόμη ότι «οφείλουμε να υλοποιήσουμε κατά γράμμα τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, έτσι όπως δεσμευτήκαμε στους πολίτες της Πελοποννήσου και το Νοέμβριο του 2010 και το Μάιο του 2014, αφού κάνουμε όλοι την προσωπική μας υπέρβαση για να επιτύχουμε σύνθεση απόψεων και αποτελεσματική εφαρμογή της πολιτικής μας».

Το σύνολο των μελών της νέας περιφερειακής αρχής τόνισαν τη δέσμευσή τους για ενότητα και συλλογική προσπάθεια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκε η πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την υποψηφιότητα του περιφερειακού συμβούλου κ. Χαράλαμπου Σκούρου για τη θέση του νέου προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από το σύνολο των μελών της πλειοψηφίας.