Πρόταση για δωρεάν μετακίνηση των οικονομικά ασθενών φοιτητών της Πελοποννήσου

Τη δωρεάν μεταφορά των ευπαθών οικονομικά φοιτητών με τα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ προτείνει η παράταξη “Πελοπόννησος Πρώτα”, διά της περιφερειακής συμβούλου Μεσσηνίας κ. Στέλλας Καρλαύτη.

Βάσει της πρότασής της, η υπηρεσία αφορά αυτούς που πληρούν τα κριτήρια του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους), πρόγραμμα στο οποίο εντάσσονται άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας με πολύ χαμηλό εισόδημα, καθώς και άστεγοι.

Όπως εξηγεί η κ. Καρλαύτη, “αυτή η υπηρεσία μπορεί να πραγματοποιηθεί με υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις διοικήσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ και τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ, ενώ η δαπάνη είναι δυνατόν να αναληφθεί από το κοινωνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και από τα ΚΤΕΛ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Με αυτόν τον τρόπο οι άποροι φοιτητές των σχολών της Πελοποννήσου θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται δωρεάν προς το ΑΕΙ ή ΤΕΙ που φοιτούν, καλύπτοντας έτσι ένα σημαντικό μέρος του πληγέντος οικογενειακού τους προγραμματισμού”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται ήδη από την Περιφέρεια Κρήτης.