Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο κοντά στο Ταίναρο

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε χθες το βράδυ για εκδήλωση πυρκαγιάς σε χώρο του μηχανοστασίου του Φ/Γ πλοίου «Kilic 1» σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Ταίναρου. Στην περιοχή εκείνη την ώρα έπνεαν άνεμοι νοτιοανατολικοί εντάσεως 6-7 μποφόρ.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Τυνησία με προορισμό την Τουρκία σε άφορτη κατάσταση και με έντεκα μέλη πληρώματος, όλους αλλοδαπούς.

Άμεσα το ΕΚΣΕΔ κινητοποίησε τις λιμενικές αρχές Πύλου, Νεάπολης Βοιών, Καλαμάτας, Κατακόλου και Γυθείου. Στην περιοχή έσπευσαν τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, έξι παραπλέοντα, ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, ενώ απέπλευσαν και δύο ρυμουλκά πλοία από τη Νεάπολη Βοιών και την Καλαμάτα. Το πλήρωμα του «Kilic 1» εγκατέλειψε το πλοίο, παρελήφθη από σωσίβια λέμβο του κρουαζιερόπλοιου «Costa Luminosa» σημαίας Ιταλίας, ακολούθως μετεπιβιβάστηκε στο παραπλέον φορτηγό «Sandettie» σημαίας Ολλανδίας και τελικά σε περιπολικό σκάφος της ακτοφυλακής.

Η φωτιά, η οποία είχε επεκταθεί στους χώρους ενδιαίτησης, είναι σε ύφεση, ενώ πλησίον του «Kilic 1» βρίσκεται ρυμουλκό πλοίο και σήμερα το μεσημέρι αναμένονται δύο πυροσβεστικά πλοιάρια.

Θαλάσσια ρύπανση δεν έχει παρατηρηθεί.

Προανάκριση διενεργείται από το λιμεναρχείο Γυθείου.