Τρεις πυρκαγιές σε μία ημέρα στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης κλήθηκε να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική, την Τετάρτη 17/9.
Το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη Φανερωμένη και λίγη ώρα αργότερα μία δεύτερη φωτιά στην περιοχή Χαριά. Και οι δύο τέθηκαν υπό έλεγχο την ίδια ημέρα και σβήστηκαν τελικά το πρωί της επομένης, έχοντας κατακάψει η πρώτη 15 και η δεύτερη 20 στρέμματα δασικής έκτασης. Επικεφαλής συντονισμού των επίγειων και εναέριων μέσων που επιχείρησαν τέθηκε ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Γιόβας. Τα αίτια των πυρκαγιών είναι υπό διερεύνηση.
Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αμέλεια αλλοδαπού ατόμου που εκτελούσε μελισσοκομικές εργασίες οδήγησε στην εκδήλωση νέας πυρκαγιάς στην Καρυούπολη. Ο υπαίτιος συνελήφθη από την ΠΥ Αρεόπολης με τη διαδικασία του αυτοφώρου.