“Πυροβολεί” εναντίον φιλόζωων και οικολόγων ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων

Σε οργισμένη ανακοίνωση προχώρησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων, με αφορμή τις επιστολές που έστειλαν στον υπουργό περιβάλλοντος φιλόζωοι και το κόμμα των οικολόγων ζητώντας την πλήρη κατάργηση του κυνηγίου. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος κ. Νικόλαος Μεμιτσας:

“Πρώτον για τους μεν φιλόζωους, μας προκαλεί οργή το θράσος που έχουν να μας αποκαλούν όλους τους κυνηγούς λαθροθήρες και παράνομους, όταν πριν λίγο καιρό ζήτησαν οικονομική ενίσχυση για να αγοράσουν τροφές για τα αδέσποτα στις περιοχές του δήμου Μονεμβασίας και του δήμου Ευρώτα.

Το θράσος των επαγγελματιών συκοφαντών από το Πανελλήνιο Φιλοζωικό Σωματείο δεν έχει όρια και θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που παρέλαβαν πριν λίγο καιρό 200 κιλά τροφές για τα αδέσποτα, προσφορά των μελών του ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων προς τον φιλοζωικό σύλλογο στη Μονεμβάσια, καθώς και 50,00 ευρώ μετρητά προς τον φιλοζωικό σύλλογο Ευρώτα, προσφορά του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη και των σεβασμό όλων των κυνηγών προς τα ζώα και ιδιαίτερα προς τα αδέσποτα ζώα.

Κύριοι, συκοφάντες δεν είμαστε ούτε λαθροθήρες ούτε αλήτες και εάν μας θεωρείτε κάτι από αυτά, γιατί ζητάτε τη βοήθειά μας;

Δεύτερον, όσον αφορά στους οικολόγους, οι οποίοι προσπαθούν με ψεύδη και συκοφαντίες να παρουσιάσουν ότι το κυνήγι αποτελεί απειλή και πως πρέπει να καταργηθεί χωρίς να υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση επ’ αυτού, παρά μόνο επειδή έτσι γουστάρουν αυτοί, τους απαντάμε ότι το νόμιμο κυνήγι δεν είναι απειλή για το περιβάλλον. Απειλή είναι η λαθροθηρία και η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, για την αποφυγή των οποίων πληρώνουμε από την τσέπη μας κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ, για να υπάρχει σώμα θηροφυλακής, να γίνονται σπορές, δενδροφυτεύσεις, καταμετρήσεις θηραμάτων κ.ά.

Εσείς, κύριοι της οικολογίας, παρουσιάστε στη δημοσιότητα, ώστε να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, πόσα χρήματα έχετε ξοδέψει από την τσέπη σας -οι οικολογικές οργανώσεις- για την προστασία του περιβάλλοντος.

Γιατί δεν δημοσιεύετε τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν εισπράξει οι περιβαλλοντικές οργανώσεις τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Ελλάδα; Ποια αρχή του δημοσίου και πότε έχει κάνει οικονομικοδιαχειριστικό έλεγχο σε αυτές; Tις κυνηγετικές οργανώσεις, όμως, μας ξεσκονίζουν κάθε χρόνο και καλά κάνουν!

Τέλος, σας απαντάμε ότι εάν νομίζετε ότι με τα ψέματα και τις συκοφαντίες θα καταργήσετε το κυνήγι, όπως λέει και η παροιμία «η αλεπού στον ύπνο της κοκόρια ονειρεύεται».

Καλούμε όλους τους συναδέλφους όλων των κυνηγετικών οργανώσεων, να υπερασπιστούμε το παραδοσιακό κυνήγι που παραλάβαμε από τους προγόνους μας και το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε στα παιδιά μας. Πρέπει να το διατηρήσουμε φτάνοντας ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η θήρα είναι μια νόμιμη δραστηριότητα θεσπισμένη με νόμους και προβλεπόμενη στο Σύνταγμα της Ελλάδος, είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας και δεν θα επιτρέψουμε να το καταστρέψουν κάποιοι γιατί απλά τρέφουν μίσος για τους κυνηγούς.

Μαζί με τους δικηγόρους μας θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους, αρκετά σας ανεχθήκαμε”.