Πυροπροστασία… μετ’ εμποδίων

pyrosvestiki askisi (1)

Την απογοήτευσή του για τη διαπίστωση ότι «τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας μαζεύονται και συνήθως αναφέρουν τι τους λείπει» διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης κ. Γιάννης Καρμοίρης κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 27/4.

Ο ομιλητής, που εκρποσωπεί το δήμο στις συνεδριάσεις του ΣΟΠΠ, στάθηκε στις διαπιστωμένες ελλείψεις προσωπικού (χειριστών μηχανημάτων, εργατών κλπ) και εξοπλισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στηνKarmoiris Giannis Πυροσβεστική Σπάρτης πέντε οχήματα έχουν τεθεί σε αχρηστία λόγω μη αντικατάστασης ελαστικών. Το πρόβλημα όπως είπε είναι μεγάλο, λόγω και της αυξημένης φετινής βλάστησης, γι’ αυτό και απηύθυνε έκκληση προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και χωραφιών να μεριμνήσουν για την καθαριότητα των χώρων. «Το θέμα είναι να μην υπάρξει φωτιά», προειδοποίησε, «αν συμβεί, τότε θα είναι πολύ δύσκολη η κατάσβεση».

Ο κ. Καρμοίρης ζήτησε από τους κ.κ. Βαλιώτη και Αργειτάκο να θέσουν το ζήτημα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων, προκειμένου τουλάχιστον οι εργάτες για την πυροπροστασία να προσλαμβάνονται για περισσότερους από δύο μήνες. Ο κ. Αργειτάκος συμφώνησε ότι θα ήταν χρήσιμο το προσλαμβανόμενο προσωπικό να «μοιράζεται» σε δύο δίμηνα, ώστε να καλύπτεται όλη η αντιπυρική περίοδος. Με την άποψη αυτή συντάχθηκε και ο δήμαρχος Σπάρτης, που σημείωσε επίσης την ανάγκη να ευαισθητοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες για να οργανώσουν και άλλες εθελοντικές ομάδες.