Πυροσβεστική άσκηση εντός του αρχαιολογικού χώρου του Μυστρά

Kastropoliteia Mystra

Kastropoliteia Mystra

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (3/4) το πρωί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, υπό την επίβλεψη του διοικητή της πυράρχου κ. Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου, άσκηση ετοιμότητας του προσωπικού με τίτλο «Μυστράς 2015».

Το σενάριο περιελάμβανε κατάσβεση πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα και θάμνους κοντά στην ιερά μονή Παναγίας Παντάνασσας εντός των τειχών της βυζαντινής καστροπολιτείας, και διάσωση ενός τραυματισμένου ατόμου.

Σκοποί της άσκησης ήταν η βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των πυροσβεστικών υπαλλήλων, η εξασφάλιση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας, η διαπίστωση του βαθμού συνεργασίας του προσωπικού της ΠΥ με τους εργαζομένους του αρχαιολογικού χώρου και λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και η εξοικείωση του φυλακτικού προσωπικού του αρχαιολογικού χώρου με τέτοιου είδους συμβάντα.

Όλοι ανταποκρίθηκαν όπως προέβλεπε το σενάριο. Ενόψει μάλιστα της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, η ΠΥ διαβεβαιώνει ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για εκπλήρωση των καθηκόντων της απέναντι στους πολίτες και το κράτος.