Πυροσβεστική άσκηση στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κροκεών

askisi 2

askisi 2

H Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου “Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής” σε συνεργασία με τον εθελοντικό σταθμό του δήμου Ευρώτα διεξήγαγε σήμερα (24/3) άσκηση επέμβασης σε συμβάν πυρκαγιάς, στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το γυμνάσιο και το λύκειο Κροκεών.

Η άσκηση περιελάμβανε ταυτόχρονη εκκένωση του κτιρίου από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων κατά τη διεξαγωγή της ήταν ο ανθυποπυραγός Ευγένιος Γεωργιάκος.

askisi

Καθ’ όλη την διάρκεια της άσκησης ο διοικητής της υπηρεσίας, Κων/νος Γραφάκος, περιέγραφε και εξηγούσε όλες τις ενέργειες των πυροσβεστών, αναλύοντας το λόγο που γίνεται η καθεμιά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται.

askisi 1

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί συγκέντρωσαν τους μαθητές στην αίθουσα εκδηλώσεων, προκειμένου να παρακολουθήσουν ομιλία πάνω σε θέματα αντιμετώπισης εκτάκτων περιπτώσεων πυρκαγιών, τροχαίων ατυχημάτων και εκτάκτων φυσικών φαινομένων, πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, χρήσης κατασβεστικών υλικών και απόκτησης της ιδιότητας του εθελοντή πυροσβέστη.

askisi 3

Μετά το πέρας της ενημερωτικής διάλεξης και τη συζήτηση που αναπτύχτηκε, ακολούθησε πρακτική εκπαίδευση. Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος και ενημερώθηκαν για τα πυροσβεστικά οχήματα, γνωρίζοντας υλικά εργαλεία και μέσα που χρησιμοποιούνται για κατάσβεση πυρκαγιών, διασώσεις και απεγκλωβισμό ατόμων από τροχαία ατυχήματα. Τέλος, για πρώτη φορά οι μαθητές της γ΄ λυκείου έκαναν κατάσβεση πυρκαγιάς με πυροσβεστήρα και γνώρισαν από κοντά ένα χρήσιμο κατασβεστικό υλικό που το συναντούμε παντού και είναι επιβεβλημένο να γνωρίζουμε τη χρήση και εφαρμογή του.