Πυροσβεστική άσκηση στο Λύκειο Γυθείου

askisi

askisi

Άσκηση επέμβασης σε συμβάν πυρκαγιάς στο λύκειο Γυθείου, με ταυτόχρονη εκκένωση του κτιρίου από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, διεξήγαγε τη Δευτέρα 27/4 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου “Πύραρχος Κων/νος Καστρής”. Επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε ο πυρονόμος Βασίλειος Αραχωβίτης.

Το σενάριο προέβλεπε πυρκαγιά σε αίθουσα διδασκαλίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης ο διοικητής της υπηρεσίας περιέγραφε και εξηγούσε όλες τις ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, αναλύοντας το λόγο που γίνεται η καθεμιά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί συγκέντρωσαν τους μαθητές στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου Γυθείου προκειμένου να παρακολουθήσουν ομιλία πάνω σε θέματα αντιμετώπισης εκτάκτων περιπτώσεων πυρκαγιών, τροχαίων ατυχημάτων και έκτακτων φυσικών φαινομένων, πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, χρήσης κατασβεστικών υλικών και απόκτησης της ιδιότητας του εθελοντή πυροσβέστη.

askisi (1)

Με το πέρας της ενημερωτικής διάλεξης και της συζήτησης που αναπτύχτηκε, ακολούθησε πρακτική εκπαίδευση.

Ο διοικητής, πυραγός Κωνσταντίνος Γραφάκος ευχαρίστησε θερμά τη διευθύντρια και την ομάδα άμεσης κινητοποίησης καθηγητών του λυκείου, για την άψογη συνεργασία και βοήθεια στην ολοκλήρωση της δράσης.