Πυροσβεστική άσκηση στο 2ο Δημοτικό Σπάρτης

pyrosvestiki

pyrosvestiki

Το πρωί της Παρασκευής 19/12 πραγματοποιήθηκε στο 2ο δημοτικό σχολείο, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης και υπό την επίβλεψη του διοικητή της πυράρχου κ. Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου, επιτυχημένη άσκηση ετοιμότητας του προσωπικού, με τίτλο «Σπάρτη – Εγκέλαδος 2014».

Το σενάριο περιελάμβανε εγκλωβισμό και διάσωση τραυματισμένων ατόμων από τμήμα του σχολικού κτιρίου, συνεπεία κατάρρευσης μετά από σεισμική δόνηση, καθώς και ταυτόχρονη εκδήλωση και κατάσβεση πυρκαγιάς. Στο συμβάν έλαβαν μέρος έξι οχήματα της ΠΥ Σπάρτης με δεκαοκτώ πυροσβέστες, ενώ συμμετείχαν ακόμη η αστυνομία και το ΕΚΑΒ με πλήρωμα δύο ατόμων.

Σκοποί της άσκησης ήταν:

α) Η βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των υπαλλήλων της ΠΥ με τη χρήση διασωστικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.

β) Η εξασφάλιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας.

γ) Η διαπίστωση του βαθμού συνεργασίας του εκπαιδευτικού προσωπικού, των μαθητών της σχολικής μονάδας και λοιπών εμπλεκόμενων φορέων με την πυροσβεστική.

δ) Η εξοικείωση των εκπαιδευτικών του σχολείου με αντικείμενα εκκενώσεως – επέμβασης και παροχής πληροφοριών.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο αστυνομικός διευθυντής κ. Γεώργιος Μαρουδάς, αναπληρωτής διευθυντής αστυνομίας Λακωνίας, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας δρ Φώτης Πολίτης, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/σης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Θεοφανία Λάζαρη, η διευθύντρια του 2ου δημοτικού σχολείου Σπάρτης κ. Ελένη Δαράκη με όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές, καθώς και η πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας κ. Πολυτίμη Σταθάκου.

Όλοι ανταποκρίθηκαν όπως προέβλεπε το σενάριο και αισιοδοξούμε ότι δε θα χρειαστεί να εφαρμοστούν σε πραγματική ανάγκη. Σίγουρα όμως πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι”, δήλωσε σχετικά με την άσκηση ο διοικητής της πυροσβεστικής κ. Γιαννόπουλος.