“Πόλεμος” δηλώσεων Γόντικα – Νικολάκου για την τουριστική προβολή

mythical Peloponnese

Νikolakou Νtina

Ως μεγάλο ψέμα για δημιουργία εντυπώσεων και επικοινωνιακούς λόγους χαρακτήρισε τα περί 6 εκατομμυρίων ευρώ για την τουριστική προβολή η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ντίνα Νικολάκου, απαντώντας “για τελευταία φορά” στον κ. Νίκο Γόντικα σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης 11 Μαρτίου. Η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι από τα χρήματα αυτά που επικαλείται ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ έχει δαπανηθεί μόλις το 5%, δηλαδή 300.000 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στην πραγματοποίηση δώδεκα εκθέσεων και γεγονότων στο εξωτερικό και τριών στο εσωτερικό. Μάλιστα, η κ. Νικολάκου δήλωσε ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία πια διαθέσιμα, προκειμένου τόσο ο κ. Γόντικας όσο και οποιοσδήποτε δημοσιογράφος να τα προμηθευτεί.

“Ας αφήσει ο κ. Γόντικας αλλά και οι αλεξιπτωτιστές που εσχάτως εμφανίστηκαν στην Πελοπόννησο το παραμύθι για διασπάθιση των χρημάτων του ΕΣΠΑ. Εμείς σεβόμαστε και το ένα ευρώ των πολιτών, όλες οι δράσεις μας έχουν γίνει στοχευμένα, έχουν πιάσει τόπο και τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα στο κομμάτι του τουρισμού”, συμπλήρωσε.

“Ξεχνά φαίνεται ο κ. Γόντικας ή δεν γνωρίζει πως η Πελοπόννησος ΑΕ είναι ανώνυμη εταιρεία και διοικείται από διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν και δήμοι, και δεν αποφασίζει ο Τατούλης και η Νικολάκου”, διευκρίνισε η αντιπεριφερειάρχης και συνεχίζοντας κάλεσε τον κ. Γόντικα “να πάρει τα στοιχεία που ζητά, τα οποία είναι στη διάθεσή του και του τα δίνουν οι ίδιοι, αφού αυτός μόνο λεονταρίζει και δεν απευθύνεται στην Πελοπόννησος ΑΕ”.

Είχε προηγηθεί συνέντευξη του Νίκου Γόντικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νίκος Γόντικας είχε νωρίτερα χαρακτηρίσει “φαρσοκωμωδία” τα περί επιτυχίας του προγράμματος ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, κάνοντας λόγο “για χορό εκατομμυρίων ευρώ, για κονδύλια που δεν έχουν τίποτα κοινό με τα συμφέρονταNikos Gontikas των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού”, που “αποκλειστικός τους προορισμός είναι η χρηματοδότηση επιχειρηματικών ομίλων, μικρών και μεγάλων εργολάβων, που ροκανίζουν χρόνια τώρα τα πακέτα”.

“Ας μας πει καλύτερα ο κ. Τατούλης πού πάνε τα 6 εκατομμύρια ευρώ που μέσω της Πελοπόννησος ΑΕ διατίθενται σε ημέτερους για την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου. Ο λαός μας έχει πείρα από τα προηγούμενα κοινοτικά πακέτα και πλαίσια. Δισεκατομμύρια ευρώ πήγαν στις μεγάλες επιχειρήσεις και στα τρωκτικά που ροκανίζουν τα πακέτα, όταν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες εξαθλιώνονται”, είχε πει ο κ. Γόντικας, για να καταλήξει πως “τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό από αυτό το μοντέλο ανάπτυξης. Κρίση, ανεργία, φτώχεια, πόλεμος, αυτή είναι η βαρβαρότητα που ζούμε”.