Πόσοι νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Σπάρτης

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με τους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Περιφέρειας, μέχρι και τη Δευτέρα 25/1 στο γενικό νοσοκομείο Σπάρτης νοσηλεύονταν δεκατέσσερα άτομα.

Οι νοσηλευόμενοι covid-19 σε όλη την Περιφέρεια ήταν συνολικά 53, οι επτά εκ των οποίων σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ανά γενικό νοσοκομείο οι νοσηλευόμενοι ήταν δύο στο Άργος, πέντε στην Τρίπολη, δώδεκα στην Κόρινθο (τέσσερις σε ΜΕΘ), δεκατέσσερις στη Σπάρτη και είκοσι στην Καλαμάτα (οι τρεις σε ΜΕΘ).

Καλή η εικόνα της Περιφέρειας εκτίμησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας

“Το κρίσιμο μέγεθος που πρέπει να αποτιμάται, όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με την εικόνα της πανδημίας σε αυτή, είναι οι νοσηλευόμενοι covid-19 στα νοσοκομεία της”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας μέχρι τώρα, επαναλαμβάνοντας ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να ενισχύει στο μέτρο των δυνατοτήτων, αλλά και των αρμοδιοτήτων της, τις δημόσιες δομές υγείας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης -σε παρέμβασή του, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου- τόνισε ότι θεωρεί σημαντικότατη την προσφορά των ιδιωτών γιατρών και τη συμβολή τους στην διατήρηση της αντοχής του συστήματος υγείας.