Πώς θα αντιμετωπίσετε τους πλανόδιους δήθεν αρωγούς ΑμεΑ κατά τη διεξαγωγή των παράνομων εράνων τους

Φαίνεται πως η κερδοφορία των επιχειρήσεων των επιτήδειων που συγκεντρώνουν χρήματα για κάποιο δήθεν “αγαθοεργή” σκοπό είναι τόσο μεγάλη, γεγονός που έχει προκαλέσει αύξηση του αριθμού των ομάδων τους και πύκνωση των εμφανίσεών τους σε όλη την ελληνική επικράτεια, όχι μόνο κατά τις περιόδους των γιορτών, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Παρόμοια περιστατικά παρουσιάστηκαν από χθες και στη Λακωνία, όπως με ενημέρωσαν φίλοι που επαγρυπνούν.

Το σημαντικότερο για να πάψει αυτό το θλιβερό φαινόμενο είναι η ενημέρωση κάθε ανθρώπου για την περίπτωση εξαπάτησης, ώστε κανείς να μην τους δίνει χρήματα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πάψει να είναι επικερδής η επιχείρησή τους. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να καταγγέλλεται το συμβάν στην αστυνομία, για να ελέγχεται η περίπτωση παράβασης του νόμου περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Όλοι οι Άνθρωποι που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν μπορούν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο της διπλανής πόρτας, του οποίου τις ανάγκες γνωρίζουν καλύτερα, ή να ενισχύσουν το αγαθό έργο των φορέων κοινωνικής δράσης της περιοχής τους, των φορέων ΑμεΑ, των δομών της εκκλησίας μας, των οποίων το έργο είναι γνωστό και εύκολα διαπιστώνεται.

Μη δίνετε χρήματα σε αγνώστους, ακόμα κι αν σας δίνουν επίσημο και έγκυρο παραστατικό, διότι δεν είναι δυνατό να ελέγξετε το αν τελικά τα χρήματά σας θα φτάσουν στο φορέα τον οποίο οι πλανόδιοι επικαλούνται.

Τάκης Αλεξανδράκης

πηγή: takisalexandrakis.blogspot.com