Για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου διοργανώνεται πλήθος εκδηλώσεων στην πρωτεύουσα του νομού μας.

Την παραμονή της εορτής θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στις 11.15′ στο κενοτάφιο του Λεωνίδα θα υπάρξει προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από μαθητές, το πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Σπάρτης και από οδηγούς και προσκόπους. Θα παρευρίσκονται επίσης αντιπροσωπείες αναπήρων και θυμάτων πολέμου, όπως και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Ν. Λακωνίας. Μπροστά στο κενοτάφιο θα βρίσκεται η φιλαρμονική του δήμου Σπάρτης και τιμητική φρουρά προσκόπων.

Για το Σάββατο προβλέπονται τα εξής:

7.30′

Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών και με θούρια και εμβατήρια από τη δημοτική φιλαρμονική, που θα περάσει από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.

8.00′

Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης με φροντίδα του ΚΕΕΜ Σπάρτης.

10.25′

Τέλος προσέλευσης επισήμων στον μητροπολιτικό ναό.

10.30′

Δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και την οποία θα παρακολουθήσουν αντιπροσωπείες των σχολείων, που θα προσέλθουν με τις σημαίες και τα λάβαρά τους.

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Νικόλαο Κουφό, συγγραφέα και διευθυντή του 3ου δημοτικού σχολείου Σπάρτης.

11.30′

Μετάβαση αντιπροσωπειών σχολείων, οδηγών, προσκόπων και σωματείων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους στο κενοτάφιο του Λεωνίδα και στρατιωτικού τμήματος για την απόδοση τιμών.

11.40′

Τέλος προσέλευσης των επισήμων στο κενοτάφιο.

11.45′

Επιμνημόσυνη δέηση και προσευχή από τη φιλαρμονική του δήμου.

Κατάθεση στεφάνων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

12.00′

Έναρξη παρέλασης αναπήρων πολέμου, εθελοντριών αδελφών του τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σχολείων α/θμιας και β/θμιας εκπ/σης, πανεπιστημίου, ΤΕΙ, Λυκείου Ελληνίδων, οδηγών, προσκόπων, τμημάτων στρατού ΚΕΕΜ, της φιλαρμονικής του δήμου Σπάρτης.

Η παρέλαση θα γίνει επί της οδού Λυκούργου και θα τερματίζει στην οδό Αγίου Νίκωνος.

13.00′

Παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Μετά το τέλος της παρέλασης και των παραδοσιακών χορών, ο δήμαρχος θα δώσει δεξίωση στο δημαρχιακό μέγαρο για τις αρχές και το κοινό.