Όπως είναι γνωστό, στις 8 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αγάπης από την Ομοσπονδία Λακωνικών Συλλόγων του Μόντρεαλ η οποία απέβλεπε στην οικονομική ενίσχυση των ιδρυμάτων της ιεράς μητρόπολεως Μονεμβασίας και Σπάρτης. Με πρόσφατη επιστολή του ο σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος εξέφραζε εγκάρδιες ευχαριστίες προς όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Τα καθαρά κέρδη ανέρχονται στο ποσό των 54.665,78 δολαρίων Καναδά. Η μητρόπολη θα κατανείμει το σημαντικό αυτό ποσό ως εξής:
– 10.000 $ στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης “Ο Άγιος Παντελεήμων”
– 10.000,00 $ στο Ίδρυμα Περιθάλψεως ΑμεΑ και Ηλικιωμένων “Η Αγία Παρασκευή” Μολάων
– 5.000 $ στο Ίδρυμα Περιθάλψεως ΑμεΑ και Ηλικιωμένων “Ο Άγιος Χαράλαμπος” Ελίκας
– 5.000 $ στο Γηροκομείο Νεαπόλεως “Ο Άγιος Αθανάσιος”
– 5.000 $ στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Σπάρτης “Ο Άγιος Βασίλειος”
– 5.000 $ στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Μονεμβασίας “Παναγιά Χρυσαφίτισσα”
– 5.665,78 $ στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και
– 4.000 $ στις κατασκηνώσεις Ταϋγέτης.

Επίσης, αν και πρόκειται για ανεξάρτητο ΝΠΙΔ που η διαχείρισή του δεν ανήκει στη μητρόπολη, με απόφαση του κ. Ευσταθίου 5.000 δολάρια θα δοθούν στο Γηροκομείο Σπάρτης “Οι Άγιοι Ανάργυροι”, λόγω των πιεστικών οικονομικών αναγκών που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα, με την ευχή σύντομα τα όποια προβλήματα να επιλυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ιερά μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης εκφράζει για μία ακόμη φορά ευγνώμονες ευχαριστίες προς τους απόδημους λάκωνες του Μόντρεαλ και τους εύχεται ο Πανάγαθος Θεός να τους ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο τη φιλανθρωπική τους διάθεση.

(με πληροφορίες από immspartis.gr)