Υλικά
⇒ 1 κιλό ζάχαρη
⇒ 1 κιλό κεράσια
⇒ 1,5 λίτρο κρασί (ό,τι προτιμάτε, ροζέ, λευκό, κόκκινο, ρετσίνα κλπ)
⇒ 1 ξυλάκι κανέλας
⇒ 2 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Πλένετε τα κεράσια και τα στραγγίζετε. Αφαιρείτε τα κουκούτσια.
Σε ένα μπολ βάζετε τα κεράσια με τη ζάχαρη. Τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα βάζετε τα κεράσια με τη ζάχαρη σε γυάλα και προσθέτετε το κρασί και τα μυρωδικά. Τοποθετείτε τη γυάλα σε μέρος που να την χτυπάει ο ήλιος και την αφήνετε για ένα μήνα.
Μετά τον ένα μήνα ανακατεύετε το μείγμα με ξύλινη κουτάλα για να λιώσει η ζάχαρη από τον πάτο. Ξανακλείνετε τη γυάλα και την αφήνετε ακόμα 10 μέρες στον ήλιο.
Μετά τις 10 μέρες, σουρώνετε το λικέρ από τα κεράσια σε στραγγιστήρι. Στη συνέχεια βάζετε φίλτρο καφέ σε ένα χωνί και φιλτράρετε το λικέρ, αλλάζοντας το φίλτρο όσο συχνά χρειάζεται μέχρι να περάσει όλο το ποτό.
Το λικέρ κεράσι είναι έτοιμο. Το αποθηκεύετε σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια.