Πώς “μαδιέται” ένας παλλαϊκός αγώνας

 

άρθρο του Βαγγέλη Μητράκου
____________________________________________________________________________

Mitrakos VaggelisΕγχειρίδιο:
– Τα τεράστια προβλήματα βγάζουν τους αγρότες ενωμένους στους δρόμους, χωρίς κομματικές σημαίες και παρωπίδες!

– Το κομματικό κατεστημένο ενοχλείται σφόδρα.

– Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απλά περιμένει να ξεφουσκώσει το κίνημα, δουλεύοντας παράλληλα με τους εγκάθετους εργατοπατέρες προς την κατεύθυνση διάσπασης και συκοφάντησης του αγώνα.

– ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποδοκιμάζουν το κλείσιμο των δρόμων και καλούν σε διάλογο “κουφών”!

– ΤΟ ΚΚΕ, μαθημένο να ελέγχει τα πάντα στο λαϊκό κίνημα, δυσανασχετεί. Συζητά μέσω των δικών του εργατοπατέρων με την κυβέρνηση και αποδυναμώνει το συλλαλητήριο της Αθήνας με συμφωνία (ιδιωτικού τύπου) για “συμβολική” (!!!) είσοδο είκοσι τρακτέρ με επικεφαλής τον Μπούτα! Στα μικρόφωνα του συλλαλητηρίου και στη διαμόρφωση του κλίματος το ΚΚΕ ελέγχει τα πάντα απόλυτα και κυριαρχεί. Το συλλαλητήριο μετατρέπεται σε άσκοπη “καρναβαλική” εκδήλωση και οι αγρότες επιστρέφουν βαθιά απογοητευμένοι.

– Η κυβέρνηση “χτυπά” σ’ αυτήν την αδύναμη στιγμή, τα ελεγχόμενα απ’ αυτήν μπλόκα προαναγγέλλουν διάλογο με τον πρωθυπουργό και η μεγαλειώδης αγροτική κινητοποίηση αποδυναμώνεται και διασπάται.

– Το μπλόκο της Νίκαιας (λέγε με ΚΚΕ) καταγγέλλει και “συνεχίζει” πλέον ΜΟΝΟ του τον “αγώνα” με τους προβολείς στραμμένους αποκλειστικά επάνω του, αφού αυτή ήταν η κορυφαία μικροκομματική επιδίωξη της όλης υπόθεσης.

– Θα γίνει, λοιπόν, ο “διάλογος” κυβέρνησης και ημετέρων, θα ανακοινωθούν κάποιες φιλοαγροτικές “σαπουνόφουσκες”, οι ημέτεροι θα δηλώσουν ικανοποιημένοι και θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση θα επαινέσουν την “υπευθυνότητα” των αγροτών, τα μπλόκα του ΚΚΕ θα προβούν σε σκληρές καταγγελίες κατά των προδοτών και της κυβέρνησης, και ύστερα θα πάνε κι αυτοί στα σπίτια τους ικανοποιημένοι, γιατί για άλλη μια φορά η κατάσταση δεν ξέφυγε από τα χέρια τους και “δυνάμωσαν”(;) τα ποσοστά του κόμματος. Η κυβέρνηση “δικαιωμένη” θα περάσει τα μνημονιακά μέτρα άνετα στη βουλή και όλα “μέλι-γάλα”!

Άντε μετά να ξανακάνουν κινητοποίηση οι αγρότες αλλά και το εργατικό κίνημα!
Όλα πουλημένα κι ένας λαός διατεθειμένος να ξεπουλιέται κάθε φορά στον πάγκο των κομματικών παζαριών!

Όπως λέει και ο λαός:
“Με τον ήλιο τα βγάζουμε… με τον ήλιο τα βάζουμε… τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε”;