Ρίχνουν “άκυρο” σε ΣΥΡΙΖΑ και Αραχωβίτη οι αγρότες του Ευρώτα

Τη μη συμμετοχή του σε “προσχηματικές συζητήσεις” ανακοίνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Ευρώτα, ο οποίος αναμένει πλέον επίσημες έγγραφες απαντήσεις στα ζητήματα που προ ημερών ετέθησαν στον πρωθυπουργό. Με το σκεπτικό αυτό ο σύλλογος απαντά αρνητικά στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας και του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη για συνάντηση και νέο διάλογο.
Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

“Εδώ και αρκετούς μήνες ο Αγροτικός Σύλλογος Ευρώτα βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις και συζητήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τα προς ψήφιση νομοσχέδια που αφορούν την ασφάλιση και φορολόγηση των αγροτών.

Ο διάλογος αν και συνεχής υπήρξε άκαρπος, αφού η εμμονή της κυβέρνησης στην τήρηση των μνημονιακών της υποσχέσεων δεν αφήνει περιθώρια σύγκλισης σε κανένα επίπεδο.

Ο ΑΣ Ευρώτα και η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου αποφάσισαν ομόφωνα να μην συμμετάσχουν σε άλλες προσχηματικές συζητήσεις. Θεωρούμε πως απ’ τη στιγμή που το θέμα του ασφαλιστικού – φορολογικού συζητήθηκε πριν λίγες μέρες με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπου και τέθηκαν οι προτάσεις και των δύο πλευρών, δεν ωφελεί ένας διάλογος-παρωδία χωρίς να έχουν πρώτα απαντηθεί επίσημα τα καίρια ζητήματα που θέσαμε.

Αρνούμαστε να γίνουμε «διαβουλευτικό» άλλοθι κανενός κ. Αραχωβίτη και δεν αποδεχόμαστε την πρόσκληση για συζήτηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας. Θέσαμε τα ζητήματα αρμοδίως και αρμοδίως περιμένουμε εγγράφως τις απαντήσεις”.