Ρομπόλης: “Ισορροπία τρόμου στην αγορά εργασίας”

ekdilwsi gia ergasiakes sxeseis

ekdilwsi gia ergasiakes sxeseis

“Η «Πελοπόννησος Πρώτα» εκπροσωπεί την αριστερά του κοινωνικού ανοίγματος, την αριστερά που μπορεί να ενώσει και να κινητοποιήσει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις από την αριστερά της αριστεράς μέχρι τους συντηρητικούς αντιμνημονιακούς πολίτες τους οποίους εγκατέλειψαν η ΝΔ και ο εκπρόσωπός της στην Πελοπόννησο, κ. Τατούλης. Είμαστε η αριστερά, στην κυριολεξία, «χωρίς σύνορα», που δεν φοβάται να συγκρουσθεί, που συγκρούεται μετωπικά με το σαθρό πολιτικό πελατειακό σύστημα και με τα μεγαλοσυμφέροντα. Γι’ αυτό θα νικήσουμε και θα υλοποιήσουμε το όραμά μας που συνοψίζεται σε μία φράση: Οι νέοι μας να δουλέψουν, να ζήσουν και να προκόψουν στον τόπο μας”, τόνισε ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης από τη λακωνική πρωτεύουσα, στην εκδήλωση με θέμα “Αντιμετωπίζοντας την ανεργία και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων”.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης διατύπωσε την άποψη πως “η ανατροπή του Συστήματος Τατούλη-Φούχτελ είναι ο μόνος τρόπος να ακυρωθούν στην πράξη τα σχέδια για μετατροπή της Πελοποννήσου σε μεγάλη πειραματική «ειδική οικονομική ζώνη», όπου οι πολίτες θα ζουν σαν σύγχρονοι είλωτες, για να αυξάνει τα κέρδη της μια άκρως μειοψηφική οικονομική ολιγαρχία”.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ, κ.Σάββας Ρομπόλης, ανέλυσε τη δραματική κατάσταση που παρουσιάζει σήμερα η ελληνική οικονομία, σημειώνοντας πως “δεν μιλάμε για λάθος ενός προγράμματος στην Ελλάδα, αλλά για σκληρή εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης σχολής σκέψης. Σε τρία χρόνια μνημονίων οι μισθωτοί έχασαν 37 δισ. ευρώ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες άλλα 4 δισ. ευρώ. Δεν ήταν παράπλευρες απώλειες, ούτε τυχαίο. Ήταν σχεδιασμένο για να συμβεί αυτό που βιώνουμε σήμερα”. Περιέγραψε μάλιστα ως “ισορροπία τρόμου” όσα ισχύουν στην αγορά εργασίας, “όπου πλέον δεν υφίσταται κανένας κανόνας, δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατώτατος μισθός, κοινωνικός διάλογος. Σήμερα υπάρχουν ήδη 1.350.000 άνεργοι, και μόλις 1,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Σταύρος Χρυσαδάκος μίλησε για την “ιστορική στιγμή στην οποία βρισκόμαστε, με την αριστερά έτοιμη να αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη της διακυβέρνησης, για την πολιτική ανατροπή και την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Πελοπόννησο, αλλά και στη χώρα”.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεξάνδρα Χριστακάκη, η οποία συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ως απολυμένη της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης ήταν σχεδιασμένο, ενόψει και των εκλογών, για να εξυπηρετήσει τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, δίνοντας το προνόμιο της ενημέρωσης στο μνημονιακό μπλοκ μέσα από τα ιδιωτικά κανάλια.