Ρουσφέτια “βλέπει” πίσω από τροπολογία προσλήψεων του ΥΠΑΑΤ ο Σταύρος Αραχωβίτης

Σε δήλωση προχώρησε ο Σταύρος Αραχωβίτης, βουλευτής Λακωνίας και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος θεωρεί αδιαφανείς τις διαδικασίες προσλήψεων στο δημόσιο που εισάγονται με προτεινόμενη τροπολογία του ΥΠΑΑΤ. Όπως εκτιμά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

“Η πρόσληψη πενήντα ανθρώπων –όχι μόνον γεωτεχνικών– για δώδεκα μήνες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με όρους και προϋποθέσεις που θα περιγραφούν σε μια απλή υπουργική απόφαση, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλυφθεί πίσω από την αδήριτη αναγκαιότητα προστασίας της ελληνικής χοιροτροφίας από την αφρικανική πανώλη.

Η διαδικασία που περιγράφει η τροπολογία είναι απαράδεκτη, αφού αποτελεί πάγια ρύθμιση χωρίς κανόνες και όχι έκτακτη μόνον για την αφρικανική πανώλη. Αντίθετα, εισάγει πάγιες αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης και παράθυρο ρουσφετολογικών προσλήψεων ημετέρων. Η «αντιμετώπιση εκτάκτων ή απρόβλεπτων κινδύνων» είναι απαράδεκτα γενική έκφραση, που δίνει τη δυνατότητα με την επίκληση λόγων μη επαρκώς προσδιορισμένων ώστε να προσλαμβάνει με μία απλή υπουργική απόφαση χωρίς καμία άλλη διαδικασία, χωρίς εισήγηση και τεκμηρίωση.

Αποτελεί την απαρχή για την εγκαθίδρυση της αυθαιρεσίας στις προσλήψεις στο ΥΠΑΑΤ και ασφαλώς όχι μόνον. Το ξήλωμα των κανόνων στις προσλήψεις, που με τόσο κόπο εγκαθιδρύθηκαν και στη χώρα μας, καταδεικνύει την απροκάλυπτη πρόθεση των κυβερνώντων «αρίστων» για τη διάλυση των προοδευτικών κεκτημένων”.