Σας ενδιαφέρει: Τι απαιτείται για επίσκεψη στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου

Με τους προβλεπόμενους περιορισμούς που έχει επιβάλει η πανδημία λειτουργούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας – Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης, όπως ενημερώνει η διοίκηση.

Έτσι οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, προσκομίζουν κατά την είσοδό τους στο νοσοκομείο, υποχρεωτικά, το πιστοποιητικό εμβολιασμού, άλλως θα πρέπει να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού Sars-Covid-19 (αρνητικό rapid test) το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) τελευταίων 72 ωρών, αλλιώς το ραντεβού θα πρέπει να αναβάλλεται.

Οι πολίτες που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα κατά τις τελευταίες 14 ημέρες ή εμφανίζουν συμπτωματολογία συμβατή με την Covid-19 επίσης θα πρέπει να αναβάλλουν το ραντεβού.

Εννοείται πως οι προσερχόμενοι στους χώρους του νοσοκομείου υποχρεούνται να εφαρμόζουν όλους τους κανόνες ατομικής προστασίας και υγιεινής (υγιεινή χεριών, μέτρα αναπνευστικής υγιεινής, κανόνες τήρησης αποστάσεων).

Προς διευκόλυνσή τους οι ενδιαφερόμενοι ας γνωρίζουν ότι η κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00′ – 17.00′ δωρεάν rapid tests στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου του Δήμου Σπάρτης, επί της οδού Ευαγγελιστρίας 89.