Σαϊνοπούλειο: Άρεσε η “Λυσιστράτη”

Lysistrati Sainopouleio (5)

Μια εξαιρετική εκδοχή της μεγαλύτερης αντιπολεμικής κωμωδίας του παγκόσμιου θεάτρου παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο την Παρασκευή 8 Αυγούστου. Η “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία αυτή τη φορά του Τσέζαρις Γκραουζίνις (σ.σ. η μετάφραση και απόδοση του έργου έχουν τη σφραγίδα του Σπύρου Ευαγγελάτου, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκηνοθετήσει τελικά την παραγωγή, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο), απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του λακωνικού κοινού που αψηφώντας τον βροχερό καιρό βρέθηκε από νωρίς στο χώρο του θεάτρου της Μαγούλας.

Η διαχρονικότητα του κειμένου, τα βαθιά μηνύματα που συγκινούν και προβληματίζουν, η “σεμνή” απόδοση του άσεμνου στοιχείου -κυρίαρχου χαρακτηριστικού της γλώσσας και της σκηνικής εικόνας της αρχαίας κωμωδίας- αλλά και οι ερμηνείες κορυφαίων ηθοποιών, όπως της Μαρίας Καβογιάννη στην πρώτη της εμφάνιση ως Λυσιστράτης, του Αντώνη Λουδάρου στο ρόλο του Πρόβολου και πολλών ακόμη σπουδαίων καλλιτεχνών, έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο το θεατρικό κομμάτι του 27ου φεστιβάλ.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στα παρασκήνια μετά το τέλος της παράστασης προκειμένου να συγχαρεί τους συντελεστές, που με σειρά τους εξήραν την ομορφιά του θεάτρου, την οργάνωσή του και συνολικά το σπουδαίο έργο του αείμνηστου ευεργέτη Γεωργίου Σαϊνόπουλου.

Αφροδίτη Ρουμανέα