Σαϊνοπούλειο: “Το μεγάλο ταξίδι του Μικρασιατικού Ελληνισμού” (μέρος β’)

Ο Λαογραφικός – Χορευτικός Σύλλογος Σπάρτης παρουσιάζει την Κυριακή 30 Ιουνίου στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο “Το μεγάλο ταξίδι του Μικρασιατικού Ελληνισμού”, Μέρος Β’ – “Στην Ελλάδα:1922-1965”.

Η πολιτιστική εκδήλωση αποτελεί το δεύτερο μέρος της ομότιτλης παράστασης που είχε πραγματοποιηθεί το 2017 στο Σαϊνοπούλειο και περιλαμβάνει ιστορικά στοιχεία της πρώτης πεντηκονταετίας του 20ού αιώνα στην Ελλάδα: την άφιξη των προσφύγων της Μικράς Ασίας στον ελλαδικό χώρο, καθώς και την επιρροή τους στην καλλιτεχνική και πνευματική ζωή. Σημαντικό μέρος θα αποτελέσει η αναφορά στην εξέλιξη του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού και των αντίστοιχων χορών από το 1900 έως το 1965, με ανάλογη ορχήστρα και τη συμμετοχή χορευτών του συλλόγου. Θα παιχθούν επίσης αποσπάσματα από το λογοτεχνικό αφήγημα της Διδούς Σωτηρίου “Οι νεκροί περιμένουν”, ενώ η παράσταση του θεάτρου σκιών Καραγκιόζη θα σατιρίζει τα δρώμενα της δεκαετίας του 1930 στην Ελλάδα.

Η συνδιοργάνωση ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, τον Λαογραφικό – Χορευτικό Σύλλογο Σπάρτης, τον Συνεταιρισμό ΚΟΙΝΣΕΠ “Αρμονία”, τη Θεατρική Ερασιτεχνική Σκηνή “Αιθεροβάμονες” και το Θέατρο Σκιών Τάσου Ανδριώτη.

Η εκδήλωση, στους χορηγούς επικοινωνίας της οποίας συγκαταλέγεται και το laconialive.gr, θα ξεκινήσει στις 9.00′ το βράδυ.