Σεμινάρια καλλιέργειας προφορικού λόγου και δημιουργικής σκέψης στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Dimosia Vivliothiki Spartis

Dimosia Bibliothiki Spartis

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης σε συνεργασία με την επιστημονική Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση (www.rhetoricedu.com) και την υποστήριξη του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Λακωνίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακεδαίμονος “Ο Πλήθων”, διοργανώνει στις 21 Ιουνίου εισαγωγικό κύκλο εργαστηρίων για την καλλιέργεια του προφορικού λόγου και της δημιουργικής σκέψης στο σχολείο και στην οικογένεια.

Τα εργαστήρια, συνολικής διάρκειας 6 ωρών, απευθύνονται σε γονείς και παιδιά άνω των 3 ετών, σε μαθητές στ΄ δημοτικού και γυμνασίου, καθώς και σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων. Ο στόχος των εργαστηρίων είναι να φέρουν τους συμμετέχοντες σε μια πρώτη επαφή με τεχνικές και μεθόδους που μπορούν να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία και να προαγάγουν την ενεργό και βιωματική μάθηση, καθώς και την ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων ήδη από την προσχολική ηλικία.

Πιο συγκεκριμένα, οι τίτλοι και οι ώρες πραγματοποίησης των εργαστηρίων είναι οι εξής:

10.00′ -12.00′ Εργαστήριο φιλαναγνωσίας και δημιουργικής έκφρασης για γονείς και παιδιά 3+ ετών.

12.00′ -14.00′ Παιχνίδια λόγου και σκέψης για μαθητές στ΄ δημοτικού και γυμνασίου.

14.30′ -16.30′ Ο λόγος στους μαθητές: Η ρητορική ως μέθοδος και ως αντικείμενο διδασκαλίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Από το 2006 η Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση έχει πραγματοποιήσει επιμορφώσεις, με εθελοντική συμμετοχή μελών-επιμορφωτών, για περισσότερους από 1.500 δασκάλους και καθηγητές σε όλη την Ελλάδα και έχει συμβάλει ενεργά στην ίδρυση και λειτουργία ομίλων ρητορικής, επικοινωνίας, φιλαναγνωσίας, δημιουργικής γραφής, δημιουργικής σκέψης και καινοτομίας για νήπια, μαθητές όλων των τάξεων, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και ενηλίκους στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές μέχρι το Σάββατο 21 Ιουνίου στις 9.00′ πμ. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 27310 26853.