Σεμινάριο κινητικότητας τυφλών, παραπληγικών και προσέγγισης του αυτισμού

vivliothiki

Το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν ενεργά στο βιωματικό σεμινάριο κινητικότητας τυφλών, παραπληγικών και πρώτης προσέγγισης στον αυτισμό, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 12.00′ το μεσημέρι στη δημόσια βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει γνωριμία με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή με αναγνώστη οθόνης, βάδιση με τη χρήση του λευκού μπαστουνιού, κίνηση με τη χρήση αναπηρικού αμαξιδίου, αλλά και το πρώτο βήμα για να έρθουμε πιο κοντά στον άνθρωπο με αυτισμό.

“Είτε από τη θέση του γονιού, του αδελφού, του φίλου, του συμμαθητή, του δασκάλου, θα συζητήσουμε για τον αυτισμό, θα προσεγγίσουμε βιωματικά τον άνθρωπο με αυτισμό, με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να βοηθήσουμε στην ισότιμη ενσωμάτωσή του στην κοινωνία μας, προάγοντας την εξέλιξή του”, αναφέρει στο κάλεσμά του το Σωματείο. Για το συγκεκριμένο βιωματικό σεμινάριο συνεργάζονται εθελοντικά η κ. Ελπίδα Κυριακίδου, η οποία είναι εργοθεραπεύτρια PRT, και η ειδική παιδαγωγός κ. Γεωργία Μπολοβιτσιώτη.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους τηλεφωνικά στον πρόεδρο του Σωματείου κ. Παναγιώτη Αλεξανδράκη, στον αριθμό 6932312912. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.