Σεμινάριο μητρικού θηλασμού στο Παλιό Μεταξουργείο Σπάρτης

Το Σάββατο 14/7 και ώρες 8.00′ – 10.00′ μμ, η ομάδα “Activate Now – Ενεργοποίηση Τώρα” διοργανώνει σεμινάριο με σκοπό την εκμάθηση επιστημονικά τεκμηριωμένων πρακτικών και την αύξηση της αυτοπεποίθησης της νέας μητέρας για την επιτυχία του θηλασμού. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εγκυμονούσες, σε νέες μητέρες, καθώς και στους πατέρες, που έχουν ρόλο-κλειδί στην επιτυχία του μητρικού θηλασμού με την υποστήριξη που προσφέρουν στη μητέρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική άσκηση. Παράλληλα θα λυθούν τυχόν απορίες, ενώ γονείς θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Με ομιλήτρια τη μαία Ρωξάνη Σκληαρούκ θα αναλυθούν βασικά θέματα (ο σωστός τρόπος θηλασμού, κοινά λάθη, πώς θα καταλαβαίνω ότι το μωρό τρώει επαρκώς, από τι εξαρτάται η ποσότητα του γάλακτος, διατροφή και θηλασμός, επιστροφή στην εργασία θηλάζουσας μητέρας, άντληση και αποθήκευση μητρικού γάλακτος, αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων, φάρμακα και θηλασμός, μύθοι γύρω από τον θηλασμό).

Επίσης, η παιδίατρος Ευρυδίκη Βουλουμάνου θα παρουσιάσει τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες για τον ασφαλή ύπνο του νεογνού, ενώ θα αναφερθεί σε θέματα όπως το bed sharing, το room sharing και τους παράγοντες κινδύνου για τον αιφνίδιο βρεφικό θάνατο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στο τέλος θα ζητηθεί μια ελεύθερη συνεισφορά από το κοινό. Λόγω περιορισμένων θέσεων, μπορείτε να προβείτε σε κρατήσεις στο τηλέφωνο 6987712437.

Ο χώρος του Παλιού Μεταξουργείου Σπάρτης βρίσκεται στην οδό Κων/νου Παλαιολόγου 29-31.