Σεμινάριο φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη στο Μουσείο Ελιάς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον φετινό εορτασμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία», προγραμματίζει σειρά σχετικών δράσεων που θα ξετυλίγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει σεμινάριο φωτογραφίας με τίτλο «Πολιτιστικά τοπία: Η προσωπική ματιά του φωτογράφου», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου (11.00′ – 17.00′), στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

O θεωρητικός της φωτογραφίας Πλάτων Ριβέλλης θα αναλύσει τα στάδια φωτογραφικής αποτύπωσης των μυστικών ενός πολιτιστικού τοπίου, δηλαδή ενός τοπίου που προέκυψε από τη συνεχή αλληλεπίδραση φύσης και ανθρώπου, όπως για παράδειγμα η περιοχή της λίμνης Στυμφαλίας ή οι αμπελώνες της Γαλλίας.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά το πέρας του σεμιναρίου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το μουσείο στο τηλέφωνο 27310 89315.