Σε αγροτικό και απορρίμματα εστιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου

Syriza logo

Syriza logo

Το απόγευμα της Τετάρτης 28/10 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο της Τρίπολης, με θέματα την ανασυγκρότηση του περιφερειακού συντονιστικού, τον προγραμματισμό δράσεων, την έγκριση ψηφισμάτων για τη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και την ενημέρωση για ασφαλιστικό, εργασιακό και αγροτικό.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο υπεύθυνος του κόμματος για την Πελοπόννησο κ. Τσούπος, οι βουλευτές Μεσσηνίας κ.κ. Κατρούγκαλος και Κοζομπόλη και Αρκαδίας κ. Παπαηλιού, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Πελοπόννησος Πρώτα” κ. Πατσαρίνος, οι συντονιστές των νομαρχιακών επιτροπών Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας και Λακωνίας, καθώς και μέλη του κόμματος που έχουν αναλάβει να εισηγηθούν σε συγκεκριμένους τομείς πολιτικής τις θέσεις και λύσεις που αφορούν σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου.

Ομόφωνα αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθούν δύο κείμενα – ψηφίσματα, ένα για το αγροτικό και ένα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Και στα δύο θέματα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει συμπληρωματικές και παράλληλες πολιτικές: αφενός για να αμβλύνει τις επιπτώσεις της συμφωνίας του Αυγούστου, αφετέρου, όπως αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή, για “να σταματήσει τυχόν σχέδια και ορέξεις της ηγεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι η διαχείριση των απορριμμάτων θα γίνει με λεόντειες συμβάσεις και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος”.