Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος Ευρώτα: Οδηγίες προς τους πολίτες

Μετά τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών παρατηρείται αυξανόμενη ροή στον ποταμό Ευρώτα και τους χειμάρρους που διέρχονται από τον ομώνυμο δήμο, συνεπώς υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.
Ο δήμος βρίσκεται σε επιφυλακή και αυξημένη ετοιμότητα και συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ενημερώνονται διαρκώς για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων (τροχαία κλπ), να ενημερώνουν την αστυνομία και το δήμο (τηλ. 27350 42254) για προβλήματα στο οδικό δίκτυο, να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο.
Οι πολίτες που κατοικούν στους παραποτάμιους οικισμούς πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.
Για πληροφορίες σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο αστυνομικό τμήμα Ευρώτα (27350 22223).
Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε: αστυνομία 100, πυροσβεστική 199, ΕΚΑΒ 166, ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των φυσικών καταστροφών, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.