Σε ΔΟΥ, ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Σπάρτης ο ΣΥΡΙΖΑ

Tsoukalas SYRIZA Sparti (5)

Τις υπηρεσίες της εφορίας Σπάρτης, του τοπικού γραφείου του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ επισκέφθηκε χθες Δευτέρα, 30 Μαρτίου, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, με επικεφαλής τον βουλευτή κ. Σταύρο Αραχωβίτη. Στη διάρκεια της επίσκεψης, δόθηκε η ευκαιρία να γίνει αναλυτική συζήτηση με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών αυτών.

Στη συνάντηση με τον κ. Βασίλη Νικολακάκο, έφορο της ΔΟΥ Σπάρτης, συζητήθηκε η ανταπόκριση των πολιτών στις νέες ευεργετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής ενημερώθηκαν ότι η ανταπόκριση, μέχρι στιγμής, είναι πολύ θετική. Επίσης έλαβαν γνώση και για άλλα ζητήματα που αφορούν στην υπηρεσία, την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας στην επίτευξη του σκοπού της.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κ. Κοντογιάννη, διευθύντρια του ΟΑΕΕ Σπάρτης, με την οποία μεταξύ άλλων συζητήθηκε το πρόβλημα των ανασφάλιστων ελεύθερων επαγγελματιών. Ζητήθηκε από την υπηρεσία της να εντείνει τις προσπάθειες, προκειμένου να υπαχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οφειλέτες στις ευνοϊκές διατάξεις των ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών και ν’ αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και τη λήψη ασφαλιστικής ενημερότητας.

Τέλος, στη συνομιλία με την κ. Γκλεζάκου, διευθύντρια του ΙΚΑ Σπάρτης, συζητήθηκε το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας και το ζήτημα των ελέγχων του φαινομένου, δεδομένων των δυσκολιών στην αγορά εργασίας. Τέθηκε ακόμη το ζήτημα των υφιστάμενων προβλημάτων με τις επιτροπές για την πιστοποίηση χρόνιων αναπηριών.

Κοινή διαπίστωση και από τις τρεις υπηρεσίες ήταν το γεγονός ότι για πρώτη φορά εκλεγμένος βουλευτής τις επισκέπτεται για να ενημερωθεί, και μάλιστα αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, γεγονός που προξένησε ιδιαίτερα θετική εντύπωση.

Στο προσεχές διάστημα προγραμματίζονται αντίστοιχες επισκέψεις και σε άλλες υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.