Σε εξέλιξη η έκθεση “Λακωνία: Φωτογραφικά Ίχνη” που εγκαινιάστηκε χθες

egkainia ekthesis (2)

egkainia ekthesis (1)

Το βράδυ της Τετάρτης 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία Σπάρτης τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης της Λέσχης Φωτογραφίας με θέμα “Λακωνία: Φωτογραφικά Ίχνη”.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έκθεση της Λέσχης, στην οποία συνεργάστηκαν για έναν χρόνο 34 ερασιτέχνες φωτογράφοι προκειμένου να καλύψουν με τη δική τους ματιά τις αμέτρητες εικόνες απείρου κάλλους και φυσικής ομορφιάς του τόπου μας. Σκοπός της έκθεσης, πέρα από τη φωτογραφική αποτύπωση, είναι φυσικά η ανάδειξη και προβολή του ιδιαίτερα ποικιλόμορφου λακωνικού τοπίου.

Κεντρική προσκεκλημένη ομιλήτρια στα χθεσινά εγκαίνια ήταν η κ. Πέπη Γαβαλά, πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, η οποία παίρνοντας ερεθίσματα από τις φωτογραφίες της έκθεσης παρουσίασε τη Λακωνία μέσα από τη δική της ξεχωριστή οπτική.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Ιωάννης Γκλέκας, αρχίζοντας με ένα ιδιαίτερα όμορφο βίντεο, το οποίο “συμπυκνώνει” μέσα σε τρία λεπτά τις περισσότερες από τις ομορφιές της ιδιαίτερης πατρίδας μας και το οποίο επιμελήθηκαν μέλη της Λέσχης.

 

Παράλληλα προβλήθηκαν βίντεο με τη διαδικασία προετοιμασίας της έκθεσης,

 

καθώς και όλων των φωτογραφιών που συμμετέχουν.

Με το πέρας των εγκαινίων υπήρχε μπουφές για όλους τους παρευρισκομένους, με γλυκίσματα, αναψυκτικά και χυμούς, τα οποία ήταν ευγενική χορηγία επιχειρήσεων της πόλης μας.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου και ώρα 21.00΄ θα διεξαχθεί παράλληλα με την έκθεση επίδειξη παραδοσιακών χορών της Λακωνίας από τον Όμιλο Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών και Εθίμων “Η Πυρρίχη”.

Η έκθεση φωτογραφίας θα φιλοξενείται στην κεντρική πλατεία καθημερινά από τις 20.00΄ μέχρι και τις 23.00΄, με διάρκεια έως και την Κυριακή 12 Ιουλίου. Αρωγός στη διοργάνωσή της στάθηκε το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

egkainia ekthesisegkainia ekthesis (2)egkainia ekthesis (3)egkainia ekthesis (4)egkainia ekthesis (5)