Σε εξέλιξη το συνέδριο για τα μοναστηριακά προϊόντα και τους μικρούς παραγωγούς στον ορθόδοξο χώρο

diimerida 11 (3)Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του συνεδρίου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας με θέμα «Μοναστηριακά προϊόντα και μικροί παραγωγοί στον ορθόδοξο χώρο. Κοινή προσπάθεια και προοπτικές», το οποίο πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη με τη συμμετοχή τεχνοκρατών αλλά και εκπροσώπων ιερών μονών από Άγιο Όρος, Ρωσία, Γαλλία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Ουκρανία και Φινλανδία.

Τη χαιρετιστήρια ομιλία εκφώνησε ο γενικός γραμματέας της ΔΣΟ, υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο diimerida 11 (2)σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τους προσκεκλημένους στάθηκε στη σχέση ορθοδοξίας και οικολογίας. Τη διημερίδα χαιρέτισαν επίσης ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές ως εκπρόσωπος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Tροφίμων, ο σύμβουλος της ΔΣΟ καθηγητής Valery Alekseev, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης και ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Γεώργιος Καββαθάς.

Ακολούθησε ομιλία από τον υπεύθυνο της οργανωτικής επιτροπής, ταμία της ΔΣΟ και βουλευτή Λακωνίας Σταύρο Αραχωβίτη. Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με τιμητική αναφορά από τον σύμβουλο της ΔΣΟ δρα Κωνσταντίνο Μυγδάλη στον π. Επιφάνιο του Ιερού Κελιού Αγ. Ευσταθίου Μυλοποτάμου Αγίου Όρους, του οποίου εκπρόσωπος παρέλαβε ένα τιμητικό αναμνηστικό.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα της διοργάνωσης εδώ.

(με πληροφορίες από www.immspartis.gr)

diimerida (2)diimerida (3)diimerida (4)diimerida (5)diimerida (6)diimerida (7)diimerida (8)