Σε εξέλιξη το 17ο Φεστιβάλ Αγροτουρισμού Επιδαύρου

Festival agrotourismou Epidayrou (2)

Τις πύλες του για 17η συνεχή χρονιά άνοιξε το Φεστιβάλ Αγροτουρισμού Επιδαύρου, ένας σημαντικός θεσμός για την ανάδειξη των προϊόντων της Πελοποννήσου. Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το δήμο Επιδαύρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κύριος όγκος των επισκεπτών του φτάνει τις 15.000 ετησίως και απευθύνεται, εκτός από τους ντόπιους και τους παραθεριστές, στους θεατές των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων που πραγματοποιούνται παράλληλα στο μικρό και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, με στόχο να γνωρίσουν τα προϊόντα της Πελοποννήσου και το αγροτουριστικό της κεφάλαιο.

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλία από τη χορωδία του δήμου Επιδαύρου, ομιλία, αλλά και προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή της σπουδαίας ελληνίδας ηθοποιού και πολιτικού.

Το Φεστιβάλ Αγροτουρισμού Επιδαύρου θα έχει διάρκεια από τις 4 έως τις 27 Ιουλίου και λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 19.00′ έως τις 24.00′. Η έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ συγκεντρώνει παραγωγούς, οικοτεχνίες, συνεταιρισμούς, βιοτέχνες, καλλιτέχνες και εμπόρους παραδοσιακών προϊόντων από την Επίδαυρο, τους γύρω νομούς της Πελοποννήσου και ολόκληρη τη χώρα.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι ενταγμένες ενημερωτικές ημερίδες σχετικές με τα αγροτικά προϊόντα και τον αγροτουρισμό, καθώς και γαστρονομικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στις 27 Ιουλίου, στην τελετή λήξης, θα υπάρξει συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.