Σε καθολικό lockdown από την Πέμπτη ο δήμος Σπάρτης: Δείτε τα νέα μέτρα

Σε καθολικό lockdown τίθεται από αύριο, Πέμπτη 14/1, ο δήμος Σπάρτης όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Έτσι, από τις 6.00′ πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων του δήμου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Ακόμα, από τις 18.00′ έως τις 05.00′ απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση πολιτών εντός του δήμου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Παράλληλα, αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών, καθώς και η λειτουργία καταστημάτων (λιανεμπορίου κλπ).

Τα μέτρα θα ισχύουν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου και ώρα 6.00′ το πρωί.

Επίσης προβλέπεται:

  • H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕΠΥΔ) Πελοποννήσου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕΠΑΔ) Πελοποννήσου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του δήμου Σπάρτης.
  • H παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης του δήμου Σπάρτης στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/1.