Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Ευρώτα

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ι. Ταφύλλη ο δήμος Ευρώτα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 12 Απριλίου 2019, μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Π. Τατούλη και σχετικού αιτήματος του δήμου.

Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έγινε για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 12/1/2019 στην περιοχή.

Όπως ενημερώνει η αντιπεριφερειάρχης, επιπροσθέτως ο περιφερειάρχης με έγγραφό του ζητά από τον υπουργό Οικονομικών την αναστολή καταβολής εισφορών για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Ζητά επίσης από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να γίνει άμεσα η καταγραφή, η αποτίμηση των ζημιών για να αποζημιωθούν οι αγρότες, αλλά και να ανασταλεί η καταβολή των εισφορών και των βεβαιωμένων οφειλών προς τον ΕΛΓΑ.

Η κ. Τζανετέα εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και ο ΕΛΓΑ θα ανταποκριθούν άμεσα στο δίκαιο αίτημα των πολιτών του δήμου Ευρώτα, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι η τέταρτη συνεχής χρονιά που καταστράφηκε η αγροτική παραγωγή από ακραία καιρικά φαινόμενα.