Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της και εκφράζοντας τη μεγάλη αγανάκτηση και καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων όλης της Περιφέρειας από το δάκο, αποφάσισε να πραγματοποιήσει παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλους τους νομούς.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου βρέθηκε στις Διευθύνσεις Γεωργίας των Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου να ενημερωθεί για ποιο λόγο δεν έγιναν οι ψεκασμοί. “Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ένας έριχνε το μπαλάκι στον άλλον”, σημειώνει η Ομοσπονδία και συνεχίζει: “Και έτσι, αφού δεν πήραμε απαντήσεις, βρεθήκαμε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στην Οικονομική Επιτροπή, που έχει την κύρια ευθύνη για τους διαγωνισμούς τις δακοκτονίας, με αποτέλεσμα να πιεστούν από τη δίκαιη αγανάκτηση των αγροτών και να μας διαβεβαιώσουν ότι θα γίνει ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για το θέμα.

Το ΔΣ της ΟΑΣΠΠ γνωρίζει καλά ότι όποιες υποσχέσεις κι αν πάρει δεν λύνουν το πρόβλημα.
Οι αγρότες έχουν χρέος να συσπειρωθούν και να διεκδικήσουν δυναμικά την επιβίωσή τους, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες κράτους – περιφέρειας αλλά και των πολιτικών που εξυπηρετούν (ΚΑΠ – ΕΕ).

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους να πάρουν μέρος δυναμικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων στις 8 Δεκεμβρίου, ώστε από κοινού να αγωνιστούμε για το δικαίωμα στη ζωή.

Ζητάμε τώρα:
– Την άμεση καταγραφή της ζημιάς και αποζημίωση στο 100% με πραγματικές τιμές προϊόντος.
– Να μην πληρωθεί από τους αγρότες η ανεπιτυχής και ελλιπής δακοκτονία.
– Να δεσμευτεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πως θα αναλάβει εξολοκλήρου το πρόγραμμα δακοκτονίας”.