Σε Παυλόπουλο και Τσίπρα καταφεύγουν οι βιοκαλλιεργητές της επικράτειας

Στον πρόεδρο της δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό απευθύνονται με έγγραφό τους ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής και οι Ενώσεις Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας και Βορείου Ελλάδας. Σκοπός είναι η ενημέρωση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Πιο συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρεται στην πρόσφατη συνάντηση των ανωτέρω φορέων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στις 2 Μαρτίου και στις δεσμεύσεις που απέσπασαν από τον κ. Αποστόλου:

α) Όσον αναφορά στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Βιολογική Γεωργία & Κτηνοτροφία, ότι θα δοθούν εντός μιας εβδομάδας εγγράφως απαντήσεις από το υπουργείο προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα.

β) Όσον αφορά στις Αγορές Βιοκαλλιεργητών, ότι θα δοθούν εγγράφως απαντήσεις εντός χρονικού ορίου 2-3 ημερών από τη διοίκηση του υπουργείου προς επίλυση του θέματος.

“Έως σήμερα”, σημειώνουν οι φορείς, “27 ημέρες μετά τη συνάντηση, ουδεμία έγγραφη απάντηση δεν έχει φτάσει στα χέρια μας. Η μόνη επικοινωνία που υπήρξε από το υπουργείο έγινε τηλεφωνικά από την κ. Λυμπεροπούλου προς τον πρόεδρο του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής Μαΐστρο Καραμπάση, ενημερώνοντας ότι πριν από το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η νομοθέτηση των αγορών. Ακόμα και αν θεωρήσουμε την προφορική επικοινωνία που είχαμε από το υπουργείο σαν «δέσμευση», διαπιστώνουμε ότι τα χρονικά περιθώρια δεν αρκούν, βάζοντας για άλλη μια φορά τη διοίκηση του υπουργείου προ των ευθυνών της. Θεωρούμε ότι το υπουργείο οφείλει να σεβαστεί και να δείξει υπευθυνότητα απέναντι στις δεσμεύσεις που πήρε στην εν λόγω συνάντηση. Τα προβλήματα πρέπει να λυθούν άμεσα, εάν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη και επιτυχία της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας”.