Σε Σελλασία και Σπάρτη η Γιορτή Ελιάς & Λαδιού 2 με 6 Αυγούστου

Giorti Elias kai Ladiou Sellasia (11)

Ευρύτατη σύσκεψη με θέμα τη μορφή των φετινών εκδηλώσεων για τη 15η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού πραγματοποιήθηκε στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης την Τετάρτη 13 Ιουνίου.

Από τους εμπλεκόμενους φορείς αποφασίστηκε ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 2/8 και θα ολοκληρωθούν στις 6/8 στον καθιερωμένο χώρο, στις μόνιμες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην είσοδο της Σελλασίας. Ωστόσο, ύστερα από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης που έγινε δεκτό, η έκθεση των τυποποιητών λακωνικών προϊόντων αλλά και υποστηρικτικών επιχειρήσεων του γεωργικού τομέα (γεωργικά εφόδια, εξοπλισμός, υπηρεσίες κλπ), θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη, σε τμήμα της Κων/νου Παλαιολόγου κοντά στο άγαλμα του Λεωνίδα, από τις 3 μέχρι τις 5 Αυγούστου.

Επιπλέον, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης αποφάσισε τη διοργάνωση της “Λευκής Νύχτας” στις 4 Αυγούστου, ώστε οι δύο θεσμοί να συμπέσουν και να υπάρξει μεγάλη επισκεψιμότητα στην πόλη.

Κατά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ορίστηκε η οργανωτική επιτροπή της Γιορτής, με πρόεδρο τον Μανούσο Μανουσάκη, η οποία και θα ανακοινώσει το περιεχόμενο των εκδηλώσεων τις αμέσως επόμενες ημέρες, με έμφαση στη διατήρηση του χαρακτήρα του θεσμού αλλά και στη συμμετοχή όλων των φορέων και των επιχειρήσεων που το επιθυμούν.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο δήμο Σπάρτης, στο τηλέφωνο 27313 61223.