Κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα σχετικά με τον επιχειρούμενη αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μεταξύ άλλων, καλεί σε κινητοποίηση τους φορείς και τους πολίτες ολόκληρου του νομού, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00′ το πρωί στο πάρκο ΟΤΕ. Αναλυτικά το ψήφισμα:

“Το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης:

• Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση της επιστημονικής επιτροπής Γαβρόγλου με αντικείμενο τον επανασχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση των πανεπιστημιακών τμημάτων που λειτουργούν στη Σπάρτη. Πρόταση που έγινε χωρίς σχέδιο, χωρίς ακαδημαϊκό στόχο και αναστάτωσε την τοπική κοινωνία.

• Ανυποχώρητα εμμένει και παραμένει σταθερό στην ομόφωνη θέση του, η οποία διατυπώθηκε στη σύσκεψη των θεσμικών φορέων – ενεργών πολιτών που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου στο διοικητήριο με πρωτοβουλία της κ. αντιπεριφερειάρχη, να μην μετακινηθεί δηλαδή κανένα από τα ανωτέρω πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούν στην πόλη της Σπάρτης, όπως προβλέπει η πρόταση της επιστημονικής επιτροπής.

• Η Σπάρτη, προκειμένου να στηρίξει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τις συγκεκριμένες σχολές, έχει διαθέσει σημαντικούς πόρους και έχει δημιουργήσει υποδομές πρότυπα, που, εκτός των συγκεκριμένων τμημάτων που λειτουργούν, έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν και άλλες σχολές, που χρειάζονται για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

• Καλεί τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να μην προχωρήσει σε βεβιασμένες και μονομερείς ενέργειες και να καθοριστεί άμεσα το ραντεβού που έχει ζητηθεί από τους φορείς της Λακωνίας.

• Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αφουγκραστεί την αγωνία και τη θέληση της τοπικής κοινωνίας και να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των πανεπιστημιακών τμημάτων στην πόλη μας, αυξάνοντας την κρατική επιχορήγηση. Να σταματήσουν άμεσα οι οποιεσδήποτε συζητήσεις για αποσπασματικές μεταβολές, που χωρίς στρατηγική και κατεύθυνση υποβαθμίζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας. Ιδιαίτερα τώρα, που η χώρα και η ελληνική κοινωνία περνά τη μεγαλύτερη δοκιμασία, η διέξοδος από την κρίση θα έλθει μέσα από την παιδεία και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.

• Καλεί στους φορείς και τους πολίτες του δήμου και ολόκληρης της Λακωνίας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11.00′, στο πάρκο «ΟΤΕ», διεκδικώντας την παραμονή των υπαρχόντων αλλά και λειτουργία νέων πανεπιστημιακών τμημάτων στη Σπάρτη”.