Σε συσπείρωση καλεί τους πελοποννήσιους αγρότες και κτηνοτρόφους η ΟΑΣΠΠ

Κάλεσμα ενότητας και δράσης προς όλους τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους και τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της περιφέρειας Πελοποννήσου να συσπειρωθούν στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου και να συμμετέχουν ενεργά στο 2ο συνέδριο της ΟΑΣΠ, που θα πραγματοποιηθεί 10 Νοέμβρη, απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου και οι αγροτικοί σύλλογοι που συσπειρώνονται στην μαζί της.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

“Δεν δίνουμε καμιά πίστωση χρόνου στην ΝΔ, που με την ανάδειξη της σε κυβέρνηση συνεχίζει στα βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης.

Με συνέπεια εφαρμόζει την Κοινή Αγροτική Πολιτική που με την επόμενη αναθεώρησή της θα γίνει ακόμη χειρότερη με στόχο να εξασφαλίζει την κερδοφορία των πολυεθνικών εταιρειών και να υπηρετεί τον ανταγωνισμό τους σε βάρος μας.

Η απάθεια, η μοιρολατρία, η απογοήτευση, η ηττοπάθεια, η μιζέρια θα οδηγήσουν μια ώρα αρχύτερα στην φτώχεια και τον αφανισμό μας.

Στην προτεραιότητα μας είναι η ανασυγκρότηση και το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος: Θέλουμε αγροτικό κίνημα που θα στηρίζεται σε μαζικούς αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους που θα συσπειρώνουν την πλειοψηφία αγροτών και κτηνοτρόφων, με ουσιαστική λειτουργία που θα ενημερώνει, θα οργανώνει και θα διεκδικεί για κάθε πρόβλημα και αίτημα που έχουμε.

Αγροτικό κίνημα που θα συμβάλει στο να δυναμώσει η κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Έχουμε τα ίδια κοινά προβλήματα στην φορολογία, το ασφαλιστικό, το κόστος ζωής, τα χαράτσια, το μειωμένο εισόδημα, το ρεύμα, το νερό, την υγεία και την μόρφωση των παιδιών μας. Αυτή η κοινωνική συμμαχία, οι κοινές πρωτοβουλίες που μπορούμε και πρέπει να οργανώσουμε μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, να φέρει αποτελέσματα, να ανοίξει τον δρόμο ώστε να γίνουμε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του τεράστιου πλούτου που παράγουμε ενώ σήμερα μας κλέβουν τον ιδρώτα μας.

Αγροτικό κίνημα διεκδικητικό και αποτελεσματικό και όχι συναλλαγής με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Αγροτικό κίνημα που θα παλεύει με συνέπεια ενάντια στις αρνητικές επιπτώσεις από την ΚΑΠ της ΕΕ”.

Τα αιτήματά τους έχουν τα εξής:

Κόστος παραγωγής (αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, φτηνό αρδευτικό νερό από τους ΤΟΕΒ, Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για σπίτια και χωράφια, των χαρατσιών για αρδευτικές γεωτρήσεις, δηλώσεις ΟΣΔΕ, πιστοποίηση ψεκαστικών, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων κ.ά., τιμές προϊόντων, χαμένο εισόδημα, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, φορολογία, ασφάλιση – συντάξεις, παρακρατήσεις για χρέη – «κόκκινα» δάνεια, ΚΑΠ της ΕΕ, αύξηση των τιμών παραγωγού στο γάλα και στο κρέας, επιδότηση για τις ζωοτροφές, δωρεάν κρατική σήμανση ζώων και νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, δασικοί χάρτες,να σταματήσουν άμεσα τα «αγροτοδικεία» και η ποινικοποίηση των αγροτικών, εργατικών και λαϊκών αγώνων κ.ά.