Σε τελικό στάδιο η μελέτη για το φράγμα Κελεφίνας

synantisi

synantisi

Η αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας παρουσία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και του αναδόχου μελετητή του φράγματος της Κελεφίνας, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία της μελέτης, η οποία βρίσκεται σε τελικό στάδιο, αφού έως το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εγκρίσεις των περιβαλλοντικών όρων, που αποτελούν την πιο χρονοβόρα διαδικασία της.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην κατασκευή φράγματος επί του υδατορέματος Κελεφίνα, που χωροθετείται περίπου 6 χλμ νοτιοδυτικά των Βρεσθένων και 11 χλμ βορειοανατολικά της πόλης της Σπάρτης.

Η κ. Τζανετέα τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις μελέτες που αφορούν στη Λακωνία και εκπονούνται από άλλους φορείς -όπως στην προκειμένη περίπτωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- και υποβοηθά με κάθε τρόπο την ολοκλήρωσή τους, προκειμένου την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 (ΣΕΣ) οι ώριμες μελέτες, όπως το φράγμα της Κελεφίνας, να μετουσιωθούν σε έργα.