Απόλυτα ικανοποιημένη για τη δεύτερη παρουσία της στην 11η διεθνή συνάντηση σχολικών χορωδιών επέστρεψε από την πόλη της Καρδίτσας η χορωδία του δημοτικού σχολείου Ξηροκαμπίου, η οποία εκπροσώπησε τη Λακωνία μαζί με τα δημοτικά Κροκεών και Δαφνίου. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν 5500 χορωδοί από όλα τα μέρη της Ελλάδας και διαρκεί δεκαπέντε ημέρες.

Οι μαθητές του Ξηροκαμπίου εμφανίστηκαν το Σάββατο 30 Μαρτίου σε μια κατάμεστη αίθουσα και κέρδισαν τα κολακευτικά σχόλια των κριτών τόσο για το ρεπερτόριο όσο και για την εμφάνισή τους. Με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Μαρίνο Καριοφύλλη επέλεξαν να παρουσιάσουν τα ακόλουθα κομμάτια: «Της αγάπης αίματα» (στίχοι: Οδ. Ελύτης, μουσική: Μίκης Θεοδωράκης), «Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου» (στίχοι: Κ. Βάρναλης, μουσική: Λουκάς Θάνος), «Πεντοζάλης» (παραδοσιακό) και «Κόκκινα χείλη φίλησα» (παραδοσιακό).

Τους μαθητές, πλην των κηδεμόνων τους, συνόδευσε ο διευθυντής του σχολείου κ. Σπύρος Χανδόλιας.

Η σχολική κοινότητα του Ξηροκαμπίου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν για τη συμμετοχή της σε αυτό το μεγάλο εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός, και συγκεκριμένα την αντιπεριφερειάρχη κ. Αδαμαντία Τζανετέα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ξηροκαμπίου.