Σημαντικά μειωμένες οι δαπάνες του φετινού “Σπάρταθλον”

apologismos Spartathlon

Στον οργανωτικό και οικονομικό απολογισμό του φετινού «Σπάρταθλον» προέβησαν την Τρίτη 21/10 ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης και ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Καλομοίρης.
Παρών στην εκδήλωση ήταν επίσης ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Μανουσάκης. Εκτός των εθελοντών και λοιπών πολιτών που κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τη βελτίωση της διοργάνωσης του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος, στην εκδήλωση παρέστησαν και οι δύο τερματίσαντες σπαρταθλητές από την περιοχή μας κ.κ. Σταυρόπουλος και Τσουλόγιαννης.

Αναλύοντας τα οικονομικά στοιχεία ο κ. δήμαρχος ανέφερε πως το 80%Valiotis των προμηθειών για το «Σπάρταθλον» έγινε μέσω διαγωνισμού, είτε μέσω αναρτήσεων στην ιστοσελίδα του δήμου είτε με συλλογή προσφορών από τα καταστήματα. Ως αποτέλεσμα, είπε, η περσινή δαπάνη των 54.730 ευρώ μειώθηκε σε 34.586 ευρώ φέτος, και μάλιστα για ολόκληρη την εβδομάδα των εκδηλώσεων και όχι μόνο για το διήμερο Παρασκευής-Σαββάτου.

Από την πλευρά του ο κ. Καλομοίρης ενημέρωσε ότι η εξοικονόμηση των πόρων επιδιώχθηκε προκειμένου τα χρήματα αυτά να διατεθούν για Kalomoiris Mixalisβελτιώσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου που κρίνονται απαραίτητες για τη λειτουργία τους.

Σε επίπεδο οργάνωσης, στο κομμάτι βέβαια που αφορά στις αρμοδιότητες του δήμου Σπάρτης, κατατέθηκαν διάφορες απόψεις, οι οποίες κατεγράφησαν και θα ληφθούν μελλοντικά υπόψιν. Μεταξύ άλλων σημειώθηκε το ζήτημα των απορριμμάτων που έμειναν στους σταθμούς μετά το τέλος της διοργάνωσης, η ανάγκη για καλύτερη διαμόρφωση και οργάνωση του χώρου του τερματισμού καθώς και η σηματοδότηση της διαδρομής με κώνους για την ασφάλεια και τον προσανατολισμό των αθλητών, ο στολισμός της πόλης με στStavropoulos Stavrosοιχεία σχετικά με το «Σπάρταθλον» (λχ με άγαλμα δρομέα στο βαρέλι της οδού 118 ή το «καμουφλάρισμα» της οικοδομής απέναντι από το στάδιο με γιγαντοαφίσα), η παρότρυνση στον εκπαιδευτικό κόσμο για εντονότερη συμμετοχή των σχολείων, η πρόταση για απονομή των μεταλλίων αμιγώς από πρόσωπα σχετιζόμενα με τον αθλητισμό κ.ά.

Όπως έγινε άλλωστε γνωστό, ήδη μέχρι το τέλος του έτους θα συγκροτηθεί στο δήμο οργανωτική επιτροπή, η οποία θα επιμεληθεί τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς.