Σημαντική επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη

Κύμα κακοκαιρίας θα έρθει από τα δυτικά την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου και θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα περιλαμβάνουν βροχοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Την επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα προκαλέσει ένα βαρομετρικό χαμηλό που φέρει το όνομα «Αριάδνη» και θα επηρεάσει τη χώρα την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά, φέρνοντας ισχυρές βροχοπτώσεις στο Ιόνιο, ενώ στη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, αρχικά στα ορεινά, που θα εξαπλωθούν σταδιακά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, που στη συνέχεια θα στραφούν σε θυελλώδεις βόρειους στο Ιόνιο.

Την ημέρα των Φώτων, τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου. Επίσης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Μέχρι το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους σε όλο το Αιγαίο και πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα καλύψουν όλη τη χώρα.

Χιονοπτώσεις θα έχουμε και το Σάββατο στα ανατολικά και τα νότια της χώρας, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις με πιο λεπτομερή στοιχεία για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.