“Σιγά μη φοβηθώ!” φωνάζει και η Λακωνία

sygkentrosi anasa axioprepeias Sparti (2)

sygkentrosi anasa axioprepeias Sparti (2)

Όσοι το χάλκεον χέρι

βαρύ του φόβου αισθάνονται,

ζυγόν δουλείας ας έχωσι.

Θέλει αρετήν και τόλμην

η ελευθερία.

 sygkentrosi anasa axioprepeias Sparti (8)

Εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν απόψε (11/2) στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια.

Το κρύο τσουχτερό, μόλις ένας-δυο βαθμοί πάνω από το μηδέν, ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που αψήφησαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και έδωσαν το «παρών», την ίδια ώρα που το Eurogroup συνεδρίαζε στις Βρυξέλλες. Στο ανοικτό για όλους μικρόφωνο, εν μέσω συνθημάτων και χειροκροτημάτων, αρκετοί πολίτες προέταξαν την ανάγκη η Ελλάδα να μην κάνει σπιθαμή πίσω στον δίκαιο αγώνα που δίνει.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς η παρουσία και κατοίκων του δήμου Μονεμβασίας, αλλά και η σύντομη παρέμβαση ενός γερμανού φίλου της Ελλάδας που ζει χρόνια εδώ και σε σπαστά ελληνικά απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους λέγοντας:

sygkentrosi anasa axioprepeias Sparti (12)

«Είμαι γερμανός και λυπάμαι πάρα πολύ για την πολιτική της χώρας μου προς όλον τον κόσμο. Γι’ αυτό και ήρθα να υποστηρίξω αυτό που κάνετε εδώ. Ελπίζω –και αυτή είναι μία αρχή– να αλλάξει η οικονομική πολιτική της Γερμανίας και όλης της Ευρώπης. Γιατί όπως πάμε τώρα, η Ένωση θα διαλυθεί σε δυο χρόνια. Πρέπει να αλλάξει κάτι σημαντικό και το πρώτο βήμα πρέπει να είναι από τη Γερμανία».

sygkentrosi anasa axioprepeias Sparti

Το ραντεβού ανανεώνεται τώρα για τη Δευτέρα 16 του μηνός, ημέρα που το Eurogroup αναμένεται να πραγματοποιήσει καθοριστικής σημασίας συνεδρίαση. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη ακόμη μεγαλύτερη λαϊκή συμμετοχή.

sygkentrosi anasa axioprepeias Sparti (14)sygkentrosi anasa axioprepeias Sparti (1)sygkentrosi anasa axioprepeias Sparti (3)sygkentrosi anasa axioprepeias Sparti (4)sygkentrosi anasa axioprepeias Sparti (5)sygkentrosi anasa axioprepeias Sparti (6)sygkentrosi anasa axioprepeias Sparti (7)sygkentrosi anasa axioprepeias Sparti (9)sygkentrosi anasa axioprepeias Sparti (10)sygkentrosi anasa axioprepeias Sparti (11)sygkentrosi anasa axioprepeias Sparti (13)