Σκάλα: Δωρεάν μαστογραφία σε 130 και πλέον γυναίκες

kinitos mastografos

kinitos mastografos

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε μία ακόμη δράση προληπτικής ιατρικής στο δήμο Ευρώτα. Το σαββατοκύριακο 13, 14 και τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Δήμου Ευρώτα “Νικηφόρος Βρεττάκος”, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη, φιλοξένησε στο πνευματικό κέντρο Σκάλας κινητή μονάδα μαστογράφου, με σκοπό τη δωρεάν υλοποίηση μαστολογικού ελέγχου στις γυναίκες του δήμου.

Χάρη στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (η οποία στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού κι ύστερα από γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη γνωστής εταιρείας καλλυντικών, κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα την κινητή μονάδα μαστογράφου) περισσότερες από εκατόν τριάντα γυναίκες του δήμου απέκτησαν τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης.

Αξίζει ιδιαίτερα να επισημανθεί η ύψιστη κοινωνική σημασία της εν λόγω πρωτοβουλίας, καθώς απευθύνεται σε γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο.

Ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Γρυπιώτης απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το κλιμάκιο του κινητού μαστογράφου.

Ωστόσο, το πρόγραμμα δράσεων προληπτικής ιατρικής συνεχίζεται στο δήμο Ευρώτα, καθώς από την αρμόδια για ζητήματα κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο και ιατρό κ. Γεωργία Αθανασοπούλου καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή καλύτερων και πιο εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.